• Για 4η συνεχή χρονιά η AEGEAN και η OLYMPIC AIR παραμένουν στο πλευρό των νέων και των οικογενειών τους υλοποιώντας το Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών "Κοντά στους Νέους".

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, προσφέροντάς τους 8 εισιτήρια μονής διαδρομής το χρόνο (1 Οκτωβρίου- 30 Σεπτεμβρίου) για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Τα εισιτήρια (μέσω του δικτύου της Aegean και της Olympic Air) μπορούν να περιλαμβάνουν παραπάνω από ένα δρομολόγιο, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη για τη μετακίνηση των φοιτητών. Π.χ. Κύθηρα-Αθήνα, Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

  Στόχος του προγράμματος είναι να στηρίξουμε τους νέους στο ξεκίνημά τους και να τους διευκολύνουμε στις μετακινήσεις τους από και προς τον τόπο διαμονής τους και το πανεπιστήμιό τους, προκειμένου να επισκέπτονται όσο πιο συχνά μπορούν τις οικογένειές τους. Η πρωτοβουλία αυτή, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017 αφορά σε:

  • 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από προορισμούς προς δρομολόγια «άγονων γραμμών»: Ζάκυνθος, Λέρος, Πάρος, Κύθηρα, Ικαρία, Σκιάθος, Κάρπαθος, Σκύρος, Κέρκυρα, Χίος, Σάμος, Καλαμάτα, Καστελόριζο*, Αστυπάλαια*, Κάλυμνος*
  • *Μέσω συνδεδεμένου δρομολογίου

  • 150 νεοεισαχθέντες φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα.

  Ήδη, κατόπιν υποβολής των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, συνολικά 750 φοιτητές μέχρι σήμερα (250 νεοεισαχθέντες ανά έτος 2013, 2014 και 2015) εξαργυρώνουν τα προνόμια του προγράμματος και λαμβάνουν από την AEGEAN και την Olympic Air, 8 δωρεάν εισιτήρια ανά έτος, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.

  Η επιλογή των φοιτητών βασίζεται τόσο στην επιτυχή εισαγωγή σε ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο, όσο και σε συγκεκριμένα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να επωφεληθούν οι νέοι που το έχουν περισσότερο ανάγκη.

  Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, αφού πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

  Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με την έναρξη του προγράμματος, στις 31 Οκτωβρίου 2016 έως και 30 Νοεμβρίου 2016.

 • Η AEGEAN (και η θυγατρική της OLYMPIC AIR) ανταποκρινόμενη στις ανάγκες των φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από την κατοικία τους, αλλά και των οικογενειών τους, παρουσιάζει το πρόγραμμα στήριξης φοιτητών "Κοντά στους Νέους" στην Κύπρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

  Το Πρόγραμμα Στήριξης Φοιτητών «Κοντά στους Νέους», απευθύνεται σε όλους τους νεοεισαχθέντες Κύπριους φοιτητές της ακαδημαϊκής χρονιάς 2016-2017, που θα φοιτήσουν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Πανεπιστημιακού τομέα (ΑΕΙ) στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν την ανάγκη μετακίνησης.

  Μέσω του προγράμματος, η AEGEAN δεσμεύεται να διαθέσει σε 50 Κύπριους φοιτητές που σπουδάζουν στην Ελλάδα 8 εισιτήρια μονής διαδρομής το χρόνο, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Τα εισιτήρια (μέσω του δικτύου της Aegean και της Olympic Air) μπορούν να περιλαμβάνουν παραπάνω από ένα δρομολόγιο, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη για τη μετακίνηση των φοιτητών. Π.χ. Λάρνακα-Αθήνα, Αθήνα-Ιωάννινα.

  Σημειώνεται ότι η επιλογή των φοιτητών γίνεται βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων, αλλά και του βαθμού εισαγωγής στο Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

  Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μετά την ανακοίνωση των θέσεων Κυπρίων φοιτητών που θα εισαχθούν στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

  Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους με την έναρξη του προγράμματος, στις 31 Οκτωβρίου 2016 έως και 30 Νοεμβρίου 2016.