• 1. Ποιες σχολές περιλαμβάνει ο όρος «Ελληνικά Πανεπιστήμια»;

  Ο όρος Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με τον ορισμό του ά. 1 παρ. 2 του Ν. 4009/2011 (ΦΕΚ Α’ 195/6-9-2011) περιλαμβάνει τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Πανεπιστημιακού τομέα (Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο ή Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών). Εξαιρούνται: Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.), Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, οι Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού, καθώς και οι Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης.

  2. Γιατί υπάρχει διαφοροποίηση για τους φοιτητές που είναι μόνιμοι κάτοικοι προορισμών με δρομολόγια «άγονων γραμμών»;

  Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τις οικογένειες των φοιτητών, που μπορεί να έχουν περιορισμένες δυνατότητες μετακίνησης και λιγότερες επιλογές μεταφορικών μέσων, λόγω του τόπου κατοικίας τους.

  3. Πόσα εισιτήρια συνολικά θα λάβουν οι τελικοί δικαιούχοι και πώς θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν;

  Ο κάθε ένας από τους φοιτητές που θα επιλεχθεί να συμμετέχει στο Πρόγραμμα, θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει αεροπορικώς εντελώς δωρεάν, από τον τόπο κατοικίας του (ή από εναλλακτικό σημείο εκκίνησης) προς τον τόπο σπουδών του και αντίστροφα, για όλη τη διάρκεια των σπουδών του, όπως αυτή ορίζεται από τον οδηγό σπουδών κάθε πανεπιστημιακού τμήματος. Το Πρόγραμμα καλύπτει τα έτη φοίτησης ανά σχολή (4, 5 ή 6).  Συνολικά η AEGEAN και η Olympic Air θα προσφέρουν σε κάθε φοιτητή 8 εισιτήρια, μονής διαδρομής κάθε χρόνο (ανάλογα με το δρομολόγιο) για όλη την ακαδημαϊκή διάρκεια σπουδών χωρίς καμία επιβάρυνση, καθώς η εταιρεία θα καλύψει τόσο τους ναύλους όσο και τους φόρους αεροδρομίων. Τα εισιτήρια (μέσω του δικτύου της AEGEAN και της Olympic Air) μπορούν να περιλαμβάνουν παραπάνω από ένα δρομολόγιο, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη ανάγκη για τη μετακίνηση των φοιτητών.


  Παραδείγματα:


  Α)Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο τόπος μόνιμης κατοικίας του είναι η Αλεξανδρούπολη, δικαιούται 8 εισιτήρια που περιλαμβάνουν:


  8 δρομολόγια από/προς την Αθήνα προς/από την Αλεξανδρούπολη για κάθε έτος σπουδών του, δηλαδή 4 χρόνια. Επομένως συνολικά: 8 x 4 = 32 δρομολόγια για όλη τη διάρκεια των σπουδών του.  Β)Ένας φοιτητής που σπουδάζει στο τμήμα Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ο τόπος μόνιμης κατοικίας του είναι η Ικαρία, δικαιούται 8 εισιτήρια που περιλαμβάνουν:


  8 εισιτήρια από/προς ΙΚΑΡΙΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (συνδεδεμένο δρομολόγιο μέσω ΑΘΗΝΑΣ: 8 δρομολόγια Ικαρία-Αθήνα και 8 δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκη), για κάθε έτος σπουδών του δηλαδή συνολικά 6 χρόνια.


  Επομένως, συνολικά: 8 x 6 = 48 εισιτήρια για όλη τη διάρκεια των σπουδών του.

  4. Πόσα χρόνια σπουδών θα καλύψει το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα καλύπτει τα έτη φοίτησης ανά σχολή (4, 5 ή 6) και προβλέπει για κάθε δικαιούχο 8 εισιτήρια απλής διαδρομής ανά ακαδημαϊκή χρονιά φοίτησης, η οποία ορίζεται από 1η Οκτωβρίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

  5. Ως δικαιούχος του προγράμματος, τα εισιτήρια που θα δικαιούμαι για τον κάθε χρόνο σπουδών μου, μέχρι πότε θα μπορώ να τα αξιοποιήσω;

  Τα αεροπορικά εισιτήρια αφορούν αποκλειστικά τη διαδρομή μεταξύ του τόπου κατοικίας και της πόλης όπου εδρεύει το Πανεπιστήμιο και σε περίπτωση που δεν αξιοποιηθούν μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζει το πρόγραμμα (8 εισιτήρια ανά ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή μεταξύ 1 Οκτωβρίου και 30 Σεπτεμβρίου), δύναται να μεταφερθούν προς χρήση στα επόμενα έτη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους φοιτητές οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν, σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους.


  Δεν μεταφέρονται όμως μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας των σπουδών τους και δεν μπορούν να τα αξιοποιήσουν μετά την αποφοίτησή τους.

  6. Με ποιόν τρόπο θα λαμβάνω τα εισιτήρια;

  Από 10.03.21 η διαδικασία έκδοσης δωρεάν εισιτηρίων αλλάζει. Πλέον, οι δικαιούχοι θα μπορούν να εκδίδουν οι ίδιοι on line τα εισιτήριά τους, μέσω του www.kontastousneous.grκαι συγκεκριμένα μέσω της ειδικής ενότητας «Έκδοση εισιτηρίου», αφού έχουν πραγματοποιήσει log in στον λογαριασμό τους. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι δυνατή η έκδοση ενός εισιτηρίου απλής διαδρομής (One way). Σε περίπτωση που ο δικαιούχος φοιτητής επιθυμεί την έκδοση εισιτηρίου με επιστροφή (round trip), θα πρέπει να κάνει τη διαδικασία δύο φορές, μία για το κάθε σκέλος του ταξιδιού.


  Η διαδικασία έκδοσης εισιτηρίου θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 7 ημέρες πριν από την επιθυμητή ημερομηνία αναχώρησης. Σε περίπτωση που το διάστημα είναι μικρότερο, δεν θα είναι εφικτό να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
  Η αρχή των 7 ημερολογιακών ημερών ισχύει και στην περίπτωση αλλαγής της ημερομηνίας, για εισιτήριο που έχει εκδοθεί.

  7. Εάν θέλω να αλλάξω ή να ακυρώσω το εισιτήριο που έχω εκδώσει on line, ή χρειάζομαι κάποια βοήθεια, πως επικοινωνώ;

  Μέσω του νέου μηχανισμού έκδοσης των δωρεάν εισιτηρίων, θα έχεις πρόσβαση και θα μπορείς πλέον να πραγματοποιείς μόνος σου τις αλλαγές στα εισιτήριά σου και να διαχειρίζεσαι την κράτησή σου. Μέσω της ενότητας « Η Κράτησή μου» στα web site της AEGEAN και της Olympic Air, θα μπορείς με τον κωδικό της κράτησής σου να αλλάζεις την ημερομηνία ή και την ώρα πτήσης του δρομολογίου σου. Σε περίπτωση που επιθυμείς να ακυρώσεις το εισιτήριό σου, τότε μόνον θα πρέπει να στείλεις γραπτή ενημέρωση μέσω της φόρμας επικοινωνίας στο www.kontastousneous.gr ή μέσω email στο kontastousneous@aegeanair.com .

  Επιπλέον, μέσω της ενότητας «Η Κράτησή μου» θα έχεις τη δυνατότητα – σε περίπτωση που το επιθυμείς – να αγοράσεις με extra χρέωση υπηρεσίες όπως:

   - Επιλογή θέσης μέσα στο αεροπλάνο
   - Επιπλέον αποσκευή
   - Μεταφορά κατοικίδιου
   - Μεταφορά αθλητικού εξοπλισμού, κλπ

  Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείς πάντα να επικοινωνείς μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που βρίσκεται στο www.kontastousneous.gr ή μέσω email στο kontastousneous@aegeanair.com.

  8. Πότε ολοκληρώνεται το πρόγραμμα;

  Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε τα ακαδημαϊκά έτη από 2013-2014 έως 2018- 2019 και ήδη έχει σταματήσει να δέχεται νέες αιτήσεις. Το πρόγραμμα θα συνεχίσει να παρέχει δωρεάν εισιτήρια σε όλους τους δικαιούχους φοιτητές που έχουν ενταχθεί σε αυτό, έως ότου ολοκληρώσουν τις σπουδές τους (4ετή, 5ετή, 6ετή φοίτηση) οι δικαιούχοι της ακαδημαϊκής χρονιάς 2018/2019.

  9. Θα συνεχίσω να λαμβάνω εισιτήρια τώρα που ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα;

  Εφόσον είσαι ένας από τους δικαιούχους φοιτητές, θα συνεχίσεις να έχεις πρόσβαση κανονικά στη δωρεάν παροχή των 8 εισιτηρίων (απλής διαδρομής) ανά ακαδημαϊκό έτος, έως την ολοκλήρωση των σπουδών σου.